پنجشنبه 30 دي 1395  
English خانه تماس با ما نقشه سایت







واحد نظارت برمواد غذایی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی شبکه بهداشت شهرستان محلات


  مسئول :     زهرا سبزواری

  تحصیلات :  کارشناس علوم و صنایع غذایی
 
معرفی:
 
واحد نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی مستقر در شبکه محلات از بهمن 1389شروع به فعالیت نموده و کلیه واحدهای تولید کننده مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و همچنین واحد های تولید کننده ظروف بسته بندی پلیمری مخصوص مواد غذایی ( food grade) و مراکز عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی را بازرسی و کنترل می نماید.
 
شرح وظایف:
 
1-بازدید از کلیه کارخانه ها و کارگاههای تولید کننده مواد غذایی فعال و غیر فعال در سطح  شهرستان محلات و نظارت وکنترل مستمر بر عملکرد و نحوه تولید و رعایت اصول بهداشتی کارخانه ها و کارگاهها .
2-نمونه برداری مستمر از کارخانه ها و کارگاههای مواد غذایی و ارسال آن به آزمایشگاه مواد غذایی وبهداشتی استان به منظور کنترل سلامت محصول تولیدی و مطابقت با فرمولاسیون موجود در پروانه ساخت.
3-کشف و شناسایی واحد های غیر مجاز تولید کننده مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی ومعرفی به مراجع ذیصلاح و اداره محترم تعزیرات .
4- برگزاری گشت مشترک واحد نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی شبکه با ارگانهای مختلف از جمله اداره محترم نیروی انتظامی(واحد اماکن) ، اداره محترم صنعت و معدن و تجارت، مجمع امور صنفی(واحد بازرسی)و اداره محترم تربیت بدنی  به منظور ضبط وتوقیف  محصولات غذایی ،آرایشی و بهداشتی غیر مجاز، تقلبی و منقضی شده.
5-بررسی، تکمیل وارسال  مدارک متقاضیان به معاونت غذا و دارو جهت صدور پروانه های، بهره برداری ، ساخت و مسئول فنی واحدهای تولیدی مشمول اخذ پروانه های بهداشتی.
6- اطلاع رسانی وآموزش همگانی از طریق پوستر،پمفلت در خصوص کالاهای غیر مجاز و تقلبی به کلیه ارگانهای محترم شهرستان محلات و قسمت درون بخشی شبکه بهداشت و مراکز عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی .
7-شرکت در جلسات کمسیون مبارزه با قاچاق کالا فرمانداری و سایر اماکن برگزار کننده به منظور مبارزه با کالاهای قاچاق و لوازم آرایشی وبهداشتی تقلبی.
 
پاسخگویی به شکایات مردمی در خصوص محصولات کارخانجات تولیدی و محصولات آرایشی و بهداشتی تحت پوشش شهرستان محلات از طریق شماره تلفن -43222311-43222025-43222611_داخلی 152
 



دانستنی‌های خرید و نگهداری لبنیات

شیر و فرآورده های آن از منابع غنی مواد مغذی بخصوص پروتئین، ویتامین‌ها و املاح هستند که این امر دقت در خرید و نگهداری این محصولات را به علت فسادپذیری بالای آنها از اهمیت شایانی برخوردار می نماید. در زیر چند نکته مهم در این خصوص ذکر گردیده است:

1) از مواد لبنی پاستوریزه و دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی استفاده نمائید.

2) هیچگاه شیر غیر پاستوریزه (کیلویی) نخرید، زیرا :

الف) درشیر میکروب‌های خطرناک و بیماریزایی از جمله بروسلوز (عامل تب مالت) و ... وجود دارد که  تنها در اثر پاستوریزاسیون کامل از بین می‌رود.

ب) گاهی اوقات افراد سودجو به منظور پنهان کردن مشکلات شیر به آن جوش شیرین اضافه می‌کنند تا لخته نشود (به اصطلاح در اثر گرما نبرد).

3) کلیه فرآورده های لبنی (به استثناء شیر استریل) در یخچال (دمای صفر تا 4 درجه سانتی‌گراد) و یا فریزر بایستی نگهداری شود.

4) محصولات استریل شده (شیر، آب میوه، ...) را قبل از باز نمودن تا 6 ماه می توان در دمای محیط نگهداری نمود اما پس از باز شدن پاکت بایستی حتماً در یخچال و در مدت 72 ساعت مصرف شود.

5) شیر پاستوریزه در یخچال حداکثر 3-2 روز قابل نگهداری است.

6) از جوشاندن شیر پاستوریزه به منظور تهیه ماست خودداری کنید زیرا مواد مغذی آن در اثر جوشاندن در ظرف ته نشین شده و ارزش غذایی خود را از دست می دهد.

7) از خرید پنیر تازه غیر پاستوریزه پرهیز نمائید. خرید و مصرف پنیر، خامه ، کره غیرپاستوریزه استقبال از بیماریهای مزمن همچون تب مالت و ... می باشد.

8) کره پاستوریزه با بسته بندی سالم فقط به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است. اگر می خواهید مدت بیشتری آن رانگهداری کنید از فریزر استفاده نمائید.

9) هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا علائم کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد.

10) از فروشگاه‌هایی که مواد لبنی را در شرایط  مناسب (یخچال یا فریزر) نگهداری نمی‌کنند، خرید نکنید.

 

نوع ماده غذایی

مدت زمان نگهداری در یخچال

مدت زمان نگهداری در فریزر

شیرپاستوریزه

3- 2 روز

 

شیراستریلیزه (قوطی باز نشده)

6 ماه در دمای محیط

 

شیراستریلیزه (قوطی باز شده)

5-3 روز

 

پنیر (قوطی بازنشده)

3ماه

بهتر است در فریزر نگهداری شود

پنیر (قوطی باز شده)

کمتر از یک هفته

ماست

1 هفته

6- 5 هفته

بستنی

 

2- 1 ماه

 

طراحی و اجرا: اداره آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه
Copyright © 2010 Arak University of Medical Sciences - All rights reserved